Περιπατώντας την Κάλυμνο
  • η Κάλυμνος
  • Περιπατώντας την Κάλυμνο

kalymnos 01

Η Κάλυμνος προσφέρει περιπετειώδεις διακοπές και μια πληθώρα επιλογών στους επισκέπτες της. Πέρα από τις παραλίες της διαθέτει βουνά για ορειβασία και αναρρίχηση. Επίσης και άλλες επιλογές, όπως σέρφινγκ, ποδηλασία στο βουνό, περπάτημα, γιώτινγκ και φυσικά καταδύσεις.

Η Κάλυμνος κρίνεται ως πληρέστερος προορισμός από τους περισσότερους αναρριχητές. Ο ασβεστόλιθος, η αναρρίχηση στους σταλακτίτες, τα πολλά σπήλαια συνέβαλαν στο να χαρακτηριστεί η Κάλυμνος από τα περιοδικά Vertical, Klettern, Climbing, Desnivel, ως μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες «του κόσμου των αναρριχητών».

Υπάρχουν περίπου 60 πεδία με διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης κυρίως «μιας σχοινιάς», δυσκολίας απο 4 έως 9, που είναι εύκολα προσβάσιμα απο μονοπάτια. Οι περισσότερες διαδρομές της «μιας σχοινιάς» κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30 μέτρων. Ωστόσο, υπάρχουν και διαδρομές της «μιας σχοινιάς» που φτάνουν τα 50 – 60 μέτρα. Για την διάνοιξη των διαδρομών στο νησί χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά, ανοξείδωτα στα οποία γίνεται τακτικά συντήρηση. Η πλειοψηφία των διαδρομών βρίσκεται στο δυτικό ~ βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Να μην παραλείψουμε το γραφικό νησάκι της Τελένδου στο οποίοι δημιουργούνται όλο και περισσότερες διαδρομές με έμφαση στις διαδρομές «πολλών σχοινιών» διαφορετικού ύψους. Στην Κάλυμνο ανοίγονται περίπου 100-150 νέες διαδρομές κάθε χρόνο από Έλληνες και ξένους αναρριχητές. Αυτή την στιγμή το νησί έχει πάνω από 1300 οργανωμένες διαδρομές.